dimecres, 11 d’agost del 2010

JA BADEN LES AMETLLES

Tot i anar atrassats els arbres degut al llarg hivern passat les ametlles ja començen a badar (obrir-se) per tal de que es començi a secar el gra.

Actualment les classes d'ametllers i ametlles de Tivissa són de closca dura (llarguetes i fortes) tot i que fa molts anys la majoria eren de closca tova (molles i rofe) i inclòs n'hi havia unes que eren molt reconegudes a la llotja de Reus pel seu color blanquinós i les quals tenien un bon rendiment.

Malauradament gairebé no queden ametllers i ametlles d'aquesta classe tot i que encara se'n poden veure en algunes zones i esperem que no es perdi, doncs és un dels patrimonis que ens queda!.

En aquesta imatge es pot veure un ametller moll amb les ametlles badades i a punt de poder collir. En segon terme es poden veure unes rengleres de vinya verda (regadiu en part) i al fons les muntanyes de Tivissa amb la Tossa i les Cabreres com a punts culminants.

Aquesta foto es va fer de tornada a Tivissa i per la carretera entre els Guiamets i la Serra d'Almos el passat dia 10 d'agost de 2010.


Ametlles molles badades amb vinyes i les muntanyes de Tivissa al fons