dimarts, 17 de febrer del 2009

Els pirineus des de Tivissa

La Tossa és un dels punts més alts de Tivissa (718 msnm), tot i que hi ha molta gent que es pensa que ho és de tot el terme (hi ha punts de les Meliques, la serra de Missamaroi, Montalt, Llaberia,..que la superen de lluny).

És un magnífic punt per tal de poder observar una panoràmica excel·lent als 360º. Es pot divisar, en un primer terme la serra de Boix i Cardó, els Ports, serres de Cavalls i Pàndols, la Picossa, la serra de la Fatarella, la serra del Tormo, la serra Major, el Montsant, la serra de Pradell i l'Argentera, el Montalt, la serra de Llaberia, els dedalts de Vandellòs, la Moleta de Genessies i la serra de Tivissa.

En dies més clars i en segon terme es poden observar el delta de l'Ebre, la serra del Montsià, la serra d'Irta (pais valencià), les muntanyes de la serralada ibèrica i de la part d'aragó (Terol i Saragossa), els pirineus d'Osca (Benasc) i el massís de la Maladeta (Aneto, Pica d'Estats,..).

Aquesta foto es va fer durant una excursió al cim de la Tossa durant el passat dia 14/02/09 i on es podien divisar els pirineus més occidentals.